Ingemar Wågerman Louis Armstrong-stipendiat 2011
 
Pianisten och författaren Ingemar Wågerman från Hönö tilldelades nyligen  vid en årlig ceremoni på Restaurang Louis i Söderhallarna, Stockholm, ett av tre utdelade Louis Armstrong-stipendier - det som hyllar någon som gjort mycket för den klassiska jazzen.

Grattis Ingemar, det är du väl värd!

Stipendierna utdelas årligen under glam, jam och festligheter på årsdagen av Storyvilles stängning
(13 nov).

Följande stipendier delas ut: ett till en en ung, lovande musiker, ett till någon som gjort mycket för den klassiska jazzen och som kan men inte behöver vara musiker, och ett till en framstående, mångårigt verksam musiker inom den klassiska jazzen.

Stipendiekommitténs motivering:
Louis Armstrongstipendiet 2011 har tilldelats pianisten och orkesterledaren för Gota River Jazzmen Ingemar Wågerman, som härom året kom ut med det imponerande verket ”Down By The Riverside” om den klassiska jazzen historia och utveckling i Göteborg.

Stipendiet till ung, lovande musiker gick till den begåvade trumpetaren Björn Ingelstam från Skåne och stipendiet till framstående, mångårigt verksam musiker delades av trumpetaren Christer Fellers och klarinettisten Lasse Eriksson från Stockholm.

 


 Foto: Sonja Svensson

Hönöbon Ingemar uppmärksammades som sig bör
med en helsida i lokala TORSLANDA-TIDNINGEN
som du kan läsa här. (Tack Sonja!).

Du kan läsa, se och höra mer hos Föreningens Klassisk Jazz.